heinäkassi

Tarpeellista talliin ruotsalaisesta jättikaupasta

Tämä menee nyt mainonnan puolelle, mutta menköön. En mainosta kuitenkaan omia tuotteita!

Huomasin, että IKEA myy vaatesäilytyspusseja, jotka ovat omiaan loimien säilytykseen. SKUBB -niminen laukku on vetoketjullinen musta tai valkoinen säilytyslaukku (mitat: 45cm x 55cm x 19cm). Hintakaan ei ole paha, n. 6€. Tällaiseen voi pakata kauden ulkopuoliset loimet, jolloin satulahuoneen ilme siistiytyy kummasti ja loimet pysyvät puhtaina ja siistissä pinossa säilytyksen aikana. SKUBB:ia on saatavana myös suorakaiteenmuotoisena. Sen mitat ovat: 93 x 55 x 19 ja hinta 8€. Siihen menee mukavasti jopa kolme poniloimea vierekkäin ja jos loimet eivät ole kovin muhkeita, niin niitä mahtuu kahteen kerrokseen.

Aiemmin syksyllä ajattelin mainita halvemmasta loimipussista saman liikkeen valikoimissa, mutta sitä ei ilmeisesti ole enää tai toistaiseksi saatavilla. Sen nimi on DIMPA ja se on loimien myyntipakkausten kaltaista kirkasta muovia, mitat: 65cm x 65cm x 22cm. Hinta n. 4€. Tällaiseen saa isommankin loimen taiteltua ja loimen tunnistaminen on helppoa. Edellä mainittuun SKUBB:iin täytyy laittaa jotain informaatiota ulkopuolelle tai availla pusseja kunnes tarvittava loimi löytyy. Molemmissa on kuitenkin omat hyvät puolensa eivätkä ole hinnalla pilattuja.

Kun pääsin aiheeseen IKEA, voin mainita samalla hevoskansan suosion saaneen SORTERA -säilytyslaatikkosarjan. Laatikkoa on kahta kokoa: 37L ja 60L. Isompaan mahtuu rehusäkillinen ruokaa ja laatikot voi pinota päällekkäin. Muovi on vahvaa, joten se kestää pinoamisen hyvin. Kannen etuosa avautuu, joten laatikon sisältöön pääsee helposti käsiksi. Laatikot ovat nyt alennuksessa. Isomman laatikon saa tällä hetkellä kympillä! (Kirjoitettu 8.11.-13)

Samalla kun käy ostoksilla, kannattaa hamstrata legendaarisia IKEAn sinisiä kasseja. Niihin saa mukavasti annosteltua päivän heinäsatsit. Etenkin jos hevonen on tarkalla dieetillä ja asuu muualla kuin kotipihassa, on heinien punnitus valmiisiin annoksiin iso palvelus tallinpitäjälle ja samalla hevoselle. Siihen menee vain hetki, mutta kaikille tulee hyvä mieli (paitsi ehkä hevoselle, jos sen annoskoko oleellisesti pienenee).

Olen tehnyt vertailevaa tutkimusta ja mielestäni IKEAn kassi voittaa pohjanmaalaisen kyläkaupan vastaavan, kestävyyden suhteen. Kannattaa olla tarkkana tyhjien muovikassien säilytyksen suhteen: ne ovat luotuja kulkemaan. Ripusta ne siis siten, ettei tuuli niitä vie. Yksi ärsyttävimpiä asioita on etsiä sitä yhtä ja ainoaa sinistä kassia pilkkopimeässä syysillassa. Eli: osta useampi, äläkä päästä niitä pakoon! Itse asiassa: niihin voi lisätä heijastimen, kaiken varalta.

 

(Ikean nettisivuilla on jonkinlainen häiriö, joten sivut eivät aukene kuten pitäisi. Olen jo laittanut palautetta.)