Kauppa

Ideariihi

Yleinen

Pikkupaalien säilytysvinkki avonaisiin sisätiloihin

Ostan pikkuponeilleni koko talven kuivaheinät kerralla. Ei tarvita montaa sataa paalia; 200-350, riippuen siitä kuinka paljon korvaan kuivaheinää esikuivatulla heinällä  (Prohay/Golden Grass). Kulutus on maksimissaan pikkupaali kuivaheinää per päivä. Se… Lue lisää “Pikkupaalien säilytysvinkki avonaisiin sisätiloihin”
Yleinen

Ponit kotiin -projekti, osa 3

Ennen kuin ponit muuttivat kotiin, piha oli pelkkää heinikkoa, entisen navetan edustaa myöten. Koska toinen ponini on kaviokuumetaustainen, ei tällainen ruohopohjainen versio sopinut kuvioihin. Aluksi laitoin navetan eteen kankaan ja… Lue lisää “Ponit kotiin -projekti, osa 3”
Yleinen

Ponit kotiin -projekti, osa 2

Tallin tuunaus poneille sopivaksi oli suhteellisen helppo homma. Entisen navetan vasikkakarsinat ja muut kiinteät kalusteet on purettu joskus aikoinaan, joten mitään sahaa ja akkuporakonetta järeämpää työkalua ei tarvittu. Myös sisäkaton… Lue lisää “Ponit kotiin -projekti, osa 2”
Yleinen

Niksi heinien liotukseen

Facebookin Talliniksit -ryhmässä joku ystävällinen vinkkasi Lidlissä myynnissä olevasta muovisesta puutarhakärrystä. Oli kuulemma hyvä kakkakikkareiden keräämiseen. Näin kärryssä heti potentiaalisen heinänliotusmahdollisuuden. Liotan tällä hetkellä osan poneille menevästä kuivaheinästä ja saavin… Lue lisää “Niksi heinien liotukseen”
Yleinen

Ponit kotiin -projekti, osa 1

Etsiessäni mummonmökkiä Hämeenkyröstä, yksi ehto oli, että ponieni piti päästä samalle tontille. Kun tällainen helmi tuli vastaan, olin innoissani. Tiedossa oli kuitenkin uskomaton määrä työtä, jotta tilat olisivat poneille turvalliset.… Lue lisää “Ponit kotiin -projekti, osa 1”
Yleinen

Humman hemmotteluhieronta

Aikoinaan opiskelin kiinalaista lääketiedettä ja shiatsua, joka tulee alun perin Japanista. Kehittelin itsekseni myös hevosille tehtävää shiatsua jo ennen kuin hevos-shiatsu hoitomenetelmänä rantautui suomeen. En kuitenkaan innostunut hoitamisesta ammatillisessa mielessä… Lue lisää “Humman hemmotteluhieronta”
Yleinen

Paarma-ansa

Facebookissa kiertää Youtube-video hassunnäköisestä härvelistä, joka koituu paarmojen kohtaloksi. Videolla annetaan teko-ohjeet suomeksi, ja muutenkin kapistus on helppo väsätä kokoon. Tarvitaan musta ämpäri (kerää lämpöä parhaiten), harsoa, muutama keppi, pätkä… Lue lisää “Paarma-ansa”
Yleinen

Kevät ja karvat…

Karvanlähtöaika ja loimet… Mikä yhdistelmä. Loimet saavat uuden poninkarvavuorin, kun fleece imee kaikki irtokarvat itseensä. Tarranauhat eivät kiinnity tehokkaasti, kun välissä on kilo karvaa. Testasin tänään tavallista koirille tai kissoille… Lue lisää “Kevät ja karvat…”